lauantai 5. syyskuuta 2015

Pala syyskuuta, ole hyvä

Järjetöntä täydellisen kokoisen irtopohjavuoan metsästystä, 2 pilalle mennyttä iltapäivää, keittiö kuin pommin jäljiltä, 1 kpl rikkinäinen blenderi, tappelua kookoskerman kanssa, äksyilyä poikakaverille kaiken hössötyksen keskellä. Se oli raakakakun hinta.
  "Kakussa on sekalainen määrä avokadoa, banaania, kookoskermaa, mustikaaa ja erilaisia pähkinöitä."
En osannut päättää millaisen kakun haluan. Lopulta en vaivautunut jämähtää mihinkään tiettyyn valmiiksi saneltuun kaavaan vaan ajattelin syöksyä suoraan soveltamisen saloihin. Oli niin jännittävää jättää lopputulos arvailun varaan. Nojasin keittiön pöytään ja katselin mun materiaaleja, ja ainut asia mitä raakakakuista siinä vaiheessa tiesin oli neuvo, että kakkua ei paisteta. Päätin noudattaa sitä sokeasti ja lopputulos oli tämä. En erikseen valitettavasti mittaillut aineksia mitä laitoin ja kannustan teitäkin samaan, ylimääräinen jännitys on aina tervetullutta. Tarvitaan vain terve makuaisti ja tarpeeksi ylpeä mieli olla katsomatta ohjeita.
DSC_0066 copy
DSC_0058 copyDSC_0043
      "Epätoivo iski siinä vaiheessa kun tajusin, että hei, mun kakusta on tulossa kovaa vauhtia maastonvihreä. Kuitenkin tilanne pelastettiin lumivalkealla kookoskermalla."
DSC_0038
"Pohja oli helpoin osuus. Murskasin blenderillä pähkinät ja heitin sekaan kookosrasvaa. Painelin pähkinäseoksen vuokaan. Loppu oli kookoskerman, avokadon ja banaanin sekoitusta. Mustikkaakin tuli johonkin väliin ja lisää pähkinäseosta."

DSC_0028
Tän kämpän sisäpiha on aivan täydellinen. Sydämenmuotoiset valurautapenkit ja ihana pöytä suorastaan laittaa mielikuvituksen liikkeelle. Me ollaan buukattu jonnekin hamaan tulevaisuuteen jo ainakin pari kahvihetkeä tuossa nurkkauksessa.

Olin tosi tyytyväinen lopputulokseen, ainakin ulkonäön puolesta. Niin syyskuun näköinen, varsinkin kun ripottelin goji- ja mulperimarjoja syksynlehdiksi kakun pinnalle. Ehdin syödä tänään jo sen verran hyvin, että raakakakku jäi makuelämyksenä kokematta. Huomenna tai lähipäivinä otan sen pakkasesta ja nautimme sitä ystävien kesken.

reeta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti